De twaalf heilige nachten

De twaalf heilige Nachten  

Na Kerstnacht volgt een periode die wordt beschouwd als “De tijd tussen de jaren”, de 12 Heilige nachten. Deze nachten hebben iets magisch. Het is een periode van zachtheid en inkeer. Het kerstkindje dat op kerstnacht geboren werd, wordt ook wel het kindje van hoop en vrede genoemd. Het is een tijd van het jaar waarin iets afsluiten en vol verwachting uitkijken naar het nieuwe leeft.  Het is een periode waarin het contact maken met je innerlijke wereld makkelijker is.

In Oude tradities telden men 12 manen in een maanjaar van 29,5 dagen. Dat zijn 354 dagen per jaar. In ons huidige zonnejaar tellen we 365 dagen. Er bleven dus dagen over om weer gelijk te gaan lopen met het zonnejaar. Onder invloed van het Christendom werden dit ook wel de 12 Heilige nachten genoemd. De tijd van Kerstnacht tot Drie Koningen.

In twee bijeenkomsten krijg je hier uitleg over.

In de eerste bijeenkomst ontvang je een stappenplan waarmee je gedurende deze twaalf dagen zelf aan de slag kunt. Elke dag is er een stapje om tot meer helderheid te komen voor jezelf. Je zult merken dat je steeds een laagje dieper zakt. Dit gaat oa middels vragen en meditatieve oefeningen.

In de tweede bijeenkomst maak je een passend beeld bij je bevindingen van de 12 heilige nachten. Een beeld met betekenis. Deze les ga je dus vooral creatief aan de slag!

Kijk voor data in de agenda.

 ►►► Klik hier voor het aanmeldingsformulier

 

Reacties zijn gesloten.