Thuiscursus Creatieve wereldreis door de culturen

Intro voor Thuis lessen
Heb jij zin om de wondere wereld van creativiteit te ervaren?
Met verrassend leuke en uitdagende opdrachten?
Wil jij je eigen creativiteit aanwakkeren?
Op momenten die jij zelf kiest?

……dan is dit aanbod van digitale lessen mogelijk interessant voor jou!

Cursus: “Creatieve wereldreis door de culturen”
We gaan samen op reis! De hele wereld over! We gaan culturen beleven, kunst bewonderen en proeven van tradities en ceremonies van allerlei volkeren, allen verweven met een spiritueel tintje. We reizen oa langs het oude Egypte, China, kleurrijk Peru, de Aboriginals in Australië, de Keltische traditie, maar we nemen ook een kijkje dichter bij huis zoals bij de  Venetiaanse gemaskerde feesten!

Dit biedt ons op creatief gebied een scala aan mogelijkheden met materialen. We gaan werken met diverse materialen op teken- en schildergebied.
Hou jij ook zo van reizen of ben je nieuwsgierig geworden?

Voor wie zijn deze creatieve Thuiscursussen?

Zowel beginners en gevorderden kunnen er op hun eigen niveau mee aan de slag.
De opdrachten zijn makkelijk te begrijpen, omdat ze stap-voor-stap opgebouwd worden en ondersteund worden met duidelijke foto’s en detailfoto’s.
Je krijgt inspiratie om op een originele eigen manier te werken en te kijken naar je tekeningen. Geniet maar van deze tekenuurtjes voor jezelf. Even los van het dagelijks leven, even me-time!

Wat maakt deze creatieve cursus Wereldreis door de culturen waardevol?

 • Inspiratie ontvangen
 • Creativiteit vergroten in denken en handelen
 • Stap-voor-stap een tekening opbouwen
 • Tekenen vanuit je eigen fantasie
 • Je zelfvertrouwen vergroten. Je zult verrast staan van je eigen werk!
 • Je wordt uitgedaagd om uit je comfortzone te komen
 • Je leert los te laten ‘Hoe het hoort’
 • Plezier beleven!
 • Bewustzijnsontwikkeling

Waaruit bestaan de cursus “Creatieve wereldreis door de culturen”?
Een cursus bestaat uit 4 of 8 digitale lessen, Nederlandstalig, goed voor uren lang tekenplezier. Elke les heeft een eigen thema, waardoor je steeds opnieuw creatief geprikkeld wordt tot een nieuw werk.

In de lessen vind ik het belangrijk dat jouw creativiteit ontwikkeld wordt. Daarvoor mag je het gevoel van ”Hoe het hoort” loslaten. Ik heb de lessen stap-voor-stap opgebouwd waardoor ze voor iedereen goed te volgen zijn. Maar borrelen er bij jou tijdens het tekenen impulsen op die afwijken van de tekst dan adviseer ik jezelf te volgen. Volg je impulsen, want dat is je creatieve stroom. Jouw go-with-the-flow. Ons hoofd wil op deze momenten nog wel eens dingen zeggen als “Kan dit wel?” of “Doe je het wel goed?” Maar weet dat je het altijd goed doet. In creatief werk kun je geen fouten maken. In Art mag alles! Je mag alles uitproberen. Geef jezelf maar lekker de ruimte!

Inhoud van de Thuiscursus:

 • Originele lessen
 • Duidelijke stap voor stap instructies en werkbeschrijvingen.
 • Foto’s en detailfoto’s.
 • Inspirerende voorbeelden, ook van cursisten.
 • Pdf’s van alle opdrachten. Je kunt ze uitprinten en offline verder werken.
 • Tips en technieken.
 • Je kunt kiezen of je elke week of eens per twee weken een les wilt ontvangen
 • Elke les is een nieuwe uitdagende les. Dat betekent elke les nieuwe inspiratie om één of twee weken van te genieten!

Wat zijn de kosten?
Je betaalt €75,- voor een lespakket van 4 lessen of €135,- voor een lespakket van 8 lessen Neem je in één keer lespakket C van 8 lessen, dan ontvang je een extra les er gratis bij.

Lespakket A: Creatieve wereldreis door de culturen Les 1 t/m les 4 voor €75,-
Les 1 Dot art Painting van de Aboriginals
Les 2 Venetiaanse maskers
Les 3 Moorse kunst uit Zuid-Spanje
Les 4 Draken feesten in China

 

 

 


Lespakket B
: Creatieve wereldreis door de culturen . Les 5 t/m les 8 voor €75,-
Les 5 Inca’s Peru
Les 6 Het oude Egypte
Les 7 Godinnencultuur op Malta
Les 8 Keltische kunst

 

 

 


Lespakket C
: Les 1 t/m les 8 Creatieve wereldreis door de culturen voor €135,- +  1 les extra gratis

Les 1 t/m 8 zoals boven beschreven, extra les 9 Je eigen land creëren!

En wat zeggen de cursisten?

 • Het was een verrassende wereldreis met veel verschillende technieken. Een heel divers aanbod!  Margo
 •  Deze cursus gaat verder als het alleen maar tekenen. De lessen van Creatieve wereldreis door de culturen zitten vol verrassingen, stimuleert en verwondert. Het is een echte beleving!  Rian
 • Heel leuk om te doen! Lekker speels!  Nathalie
 • Deze cursus is heel waardevol. Elke les brengt je iets. En de achtergrond informatie die je bij iedere les krijgt is zo’n mooie verrijking. Prachtig geheel!   Lisette

Wat zijn de benodigdheden voor de lessen?
Materialenlijst: Tekenpapier, aquarelpapier, acrylverf, kleurpotloden, soft pastelkrijt, waterverf of ecoline, oude tijdschriften, klei (alle klei soorten zijn geschikt), kwasten, schaar, lijm, liniaal
Eventueel: 1x zwart papier 30x30cm, passer, geodriehoek, zwarte fineliner

Mocht je iets niet hebben van de materialenlijst dan kun je een vervanger kiezen van iets wat je wel in huis hebt.

Hoe kan ik starten met mijn digitale cursus?
De cursus “Creatieve wereldreis door de culturen” bestel je door een e-mail te sturen aan marielle.hassing@ziggo.nl en daarbij te vermelden voor welk lespakket je kiest. Je kunt de betaling in orde maken via een overmaking aan Creatief Atelier Luna Breda NL66KNAB0259893145 of via een ‘tikkie’ . Stuur me dan ook je telefoonnummer toe.

Na betaling krijg je iedere week een les thuisgestuurd in de vorm van een PFD-document. Zo kun je direct van start met je cursus!

Wat als er vragen ontstaan?
Ontstaan er vragen tijdens het uitvoeren van de lessen, volg dan altijd je eigen impulsen en ideeën. Het is jammer om als je lekker bezig bent te stoppen. Het is interessanter om vanuit nieuwsgierigheid en openheid je lessen te maken dan vanuit de vraag of je het wel “goed” doet! Je kan het eigenlijk niet “fout doen”. Want bij het maken van kunst mag alles. Dus het is mooi als je jezelf alle ruimte weet te geven bij de uitvoering van je lesopdrachten. Ben gerust eigenwijs, stroom met je impulsen en ideeën mee. Dit zijn juist je creatieve ingevingen! De lesopdrachten mag je zien als inspiratie en de uitvoering als meestromen op je eigen stroom. Zo ontstaat er een waardevolle creatief werk voor jezelf. Dat brengt jou iets!

Daarnaast zijn er tal van voorbeelden in de lessen opgenomen die mogelijk antwoord geven op je vragen en je verder inspireren.

Alle mensen zijn scheppers!
Werk zoveel mogelijk vanuit verbondenheid met hoofd, hart en buik. Je reageert en handelt dan vanuit je eigen echtheid, op jouw authentieke wijze.

Creativiteit helpt je om jezelf te vinden, om je leven zo vorm te geven als jij wenst! Om te komen tot dat wat voor jou waarde heeft in het leven. En daarmee draagt het bij aan jouw levensgeluk!

Bescherming
Niets van de cursus “Creatieve wereldreis door de culturen”  mag zonder toestemming van de auteur, Mariëlle Hassing, gekopieerd en gebruikt worden voor andere doeleinden dan eigen gebruik door gerechtigde koper.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.