Weerbaarheidstraining: “Stevig in je schoenen staan!”

Cursus voor kids

 

Weerbaarheid en creativiteit

“Stevig in je schoenen staan” is een training waarin weerbaarheid wordt ontwikkeld, verweven met creativiteit. In een vorm zoals een kind nodig heeft om stevig in het leven te staan!

Het brengt ze in hun kracht. De training helpt kinderen te vertrouwen op zichzelf zodat hun eigenwaarde groeit. En dat helpt!

 

Aan bod komt

Er is veel aandacht voor spel en plezier, want vanuit plezier leren kinderen als vanzelf.
We gaan tekenen, schilderen, boetseren, spelen toneel, werken met verhalen, visualisaties en spel. Creativiteit in een brede zin van het woord. Creativiteit in het doen en denken! Zo worden de kinderen uitgedaagd tot probleemoplossend denken.

 

Doelgroep

De weerbaarheidstraining is geschikt voor alle kinderen van de basisschool en beoogt een plek te zijn waar ze leren vertrouwen op hun eigen kunnen en waar samenwerking wordt versterkt via spel. Kinderen die onzeker zijn, het moeilijk vinden om voor zichelf op te komen, moeite hebben om samen te spelen of vrijuit te spreken bijvoorbeeld voor de klas, hebben zeker baat hebben bij de training  ‘Stevig in je schoenen staan’.

 

Begeleiding

Deze weerbaarheidstraining wordt gegeven door Mariëlle Hassing. Zij heeft 13 jaar lesgegeven in het Basis- en Speciaal basisonderwijs. Sinds 2002 heeft ze een eigen praktijk voor Creatieve coaching en kunstzinninge therapie waarin ze kinderen individueel begeleidt. In de training  ‘Stevig in je schoenen staan’ brengt zij haar twee beroepskwaliteiten, onderwijs en therapeutische inzichten, samen. Zij heeft specifiek voor deze weerbaarheidstraining aanvullend de opleiding KICK (www.kick-sova.nl) gevolgd en de psychosociale vaardigheidstraining ‘’Ho, tot hier en niet verder’’ geassisteerd.

 

In 10 lessen werkt de training’ Stevig in je schoenen staan’ toe naar:
  • Ik kan samenwerken.
  • Ik kom op voor mijzelf.
  • Ik kan voordragen voor een groep.
  • Ik sta stevig op eigen benen.
  • Ik los mijn problemen op.
  • Ik zet door.
  • Ik ben trots op mezelf.

Wekelijks ontvangen de ouders een verslag van de les via de mail.

Intake en evaluatiegesprek met de ouders is mogelijk

 

Kijk hier voor data en kosten

Een groep gaat van start bij 6 aanmeldingen in een leeftijdscategorie.

Klik hier voor foto’s en reacties van de weerbaarheidstraining.

 

►►► Klik hier voor het aanmeldingsformulier

 

[slideshow_deploy id=’124′]

 

Reacties zijn gesloten.