Kunstzinnige therapie

Tekenen en schilderen, lente

Tekenen en schilderen, zomerTekenen en schilderen, herfstTekenen en schilderen, winter

 

 

 

 

Creativiteit zet je innerlijk in beweging. Het brengt stroming in dat wat geblokkeerd is en geeft uitdrukking aan wat je ervaart, denkt en voelt. Door het doen, leer je je kwaliteiten en belemmeringen kennen.
Het creatief resultaat is niet het doel, het proces schenkt jou informatie. Hiervoor hoef je geen kunstenaar te zijn. Kunstzinnige therapie is geschikt voor iedereen. De therapie is als een oefenweg. Door samen te kijken naar wat zichtbaar wil worden in jouw werk, groeien je inzichten en mogelijkheden. Humor en relativeringzin gebruik ik hierbij als helpende factoren.

Van klacht naar kracht

Ik geef oa. individuele begeleiding bij overactiviteit (ADHD), hooggevoeligheid(HSP), autisme, burnout, depressies, scheidingspijn van ouders en/of kinderen, het bouwen aan zelfvertrouwen, angsten of andere gedrags- en ontwikkelingsstoornissen.

Jouw hulpvraag is het uitgangspunt.

Mijn drijfveer is positiviteit. Het mooie in de mens naar boven halen. Jouw kracht en jouw talenten zichtbaar maken! Naar buiten brengen wat er innerlijk in je leeft en hieraan uitdrukking geven. Het is belangrijk dat je leert te vertrouwen op jouw mogelijkheden.

Het streven is om jou als volwassene of kind een veilige plek te bieden waar je helemaal jezelf mag zijn om dit als een olievlek over je leven te verspreiden.

Tekenen, schilderen, boetseren

We werken met klei, teken- en schildertechnieken, verhalen, beelden en visualisaties. Tijdens het creatief werken krijgen inzicht, acceptatie, oefening, ontspanning, ontdekking en verwerking alle ruimte.

Al schilderend geef je uitdrukking aan je gevoelens. Het helpt bij het verwerken van emoties. Schilderen is als een gesprek op papier. Het geeft inzicht in patronen. Het kan bijvoorbeeld de verbinding met jezelf of de omgeving herstellen.

Tekentechnieken spreken je aan op je denkprocessen. Ze geven je structuur, helderheid en houvast. Het bevordert het objectief waarnemen waardoor je in staat bent om een stukje afstand te nemen om dingen vanuit een groter perspectief te zien. Zo hoef je je niet te identificeren met een emotie of gevoel, maar kun je ernaar kijken.

Boetseren activeert het wilsleven. Het helpt je bij keuzes maken en besluiten nemen. Wat wil ik nu echt! Bij het scheppen van een beeld uit de vormloze klei, worden vormkrachten in je aangesproken. En hoe wil jij vorm geven aan je beeld en aan je leven!

Reacties zijn gesloten.