Cursus “Hilma af Klint” en museumbezoek

De wereld doet een sensationele ontdekking ……..

Hilma af Klint bepaalt in haar testament dat haar werk de eerst 20 jaar na haar dood (1944) achter slot en grendel moet, omdat de wereld er nog niet rijp voor is. En nu wordt het zichtbaar voor de wereld! Haar werk is baanbrekend!

Hilma af Klint was een visionaire Zweedse kunstenares wiens onvergelijkbare oeuvre vooruitliep op abstracte kunst, zelfs voordat de term bestond. In 1906 maakte ze haar eerste van meer dan 1000 schilderijen. Ze hield van spiritualiteit en had een diepe affiniteit met de natuur. Ook deed ze onderzoek naar de moderne wetenschap. Vanuit deze visies legde ze lijntjes met de onzichtbare wereld. Zij had de kracht om het onzichtbare, zichtbaar te maken in beelden waardoor deze wereld toegankelijker wordt voor meer mensen. Ze vertelt ons met haar schilderijen verhalen over de ontwikkeling van de aarde en de mens. Vandaag de dag weet zij miljoenen mensen te inspireren met haar schilderkunst. En ons ook!

Elke les vertel ik iets van het gedachtengoed van Hilma af Klint. Je zult ervaren dat dit iets met je doet. Dat dit weer eigen beelden oproept die je vorm mag geven op papier. Eigen beelden die jou iets vertellen.

Eén les gaan we naar Het Kunstmuseum in Den Haag. Hier is haar werk is te zien van 7 oktober 2023 t/m 25 februari 2024. Een expositie samen met Piet Mondriaan. Wat zal het ons inspireren!

Kijk voor data in de agenda.

 ►►► Klik hier voor het aanmeldingsformulier

Reacties zijn gesloten.