Vrienden workshops

Wil je met een groepje vrienden, familie of collega’s een creatieve workshop?

Tekenen en schilderen, vrienden workshops

Dan kun je kiezen uit onderstaand aanbod of met mij overleggen over een eigen thema.

* Workshop “Hundertwasser schilderen
* Workshop “Handlettering”
* Workshop “Aboriginal painting”
* “Godinnen workshop”
* Workshop “(Kerst)engel boetseren”
* Workshop “Verrassing!”
* Workshop “Bloemenwereld”
* Workshop “Organische sculpturen”
* Workshop “Tok, tok…”( paas)kip boetseren
* Workshop “De sterren van de hemel schilderen”
* Workshop “Mandala tekenen”
* Workshop “Zentangle”
* Workshop “Escher tekenen”

De workshops kunnen plaats vinden in mijn atelier in Breda of op een gewenste locatie.
De duur wordt in overleg bepaald en kan variëren tussen de 2 en 5 uur. De basistarief van de workshops is € 132,- voor 2 tot 6 personen voor 2 uur. Dit is inclusief koffie, thee en iets lekkers. Bij meer deelnemers of een langere duur wordt dit bedrag verhoogd met 11 euro per persoon per uur. Voor materiaalkosten bereken ik € 2,50 pp.

Kom ik op locatie buiten Breda dan worden er reiskosten berekend.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie ….

Met verf gaan we een spiegeltje versieren met de kleuren waar jij zin in hebt en met motieven en lijnen die jou aanspreken. Het mag echt jouw spiegeltje worden!
Tijdens het inschilderen kun je een voorbeeld afbeelding gebruiken die jij graag op je spiegel wilt zetten, of je kunt iets spontaan laten ontstaan onder je handen. Beiden opties bieden mogelijkheden.

Vreemde vogels boetseren’Tekenen en schilderen, vreemde vogels boetseren

Deze workshop gaan we boetseren. Vogels in alle soorten en maten! We laten ons inspireren door een tikje realiteit vermengt met eigen fantasie!
Boetseren is even lekker uit je hoofd en in het doen. Klei nodigt immers van nature uit tot creëren! Pak maar een stukje klei in je handen en deze beginnen als vanzelf te kneden.….

Ervaring met boetseren is niet nodig.
Hooguit een beetje lef!

 

Boeddha boetseren

Boeddha daagt ons uit in vriendelijkheid, compassie, harmonie, kalmte en acceptatie. Een Boeddha beeldje heeft een soort vreedzame invloed op ons. Er is een vorm van evenwicht in te bespeuren.
Ze  zijn in allerlei houdingen te verkrijgen. Zo kennen we oa de lachende Boeddha, de Boeddha in lotus houding, de Reisboeddha met knapzakje, de Monnik. En misschien minder bekent  maar ook heel interessant is de vrouwelijke Boeddha.
Deze dag ga je in klei vorm geven aan jouw eigen Boeddha. Een die weergeeft wat voor jou belangrijk is, in een houding die voor jou spreekt.

Workshop “Kei-goed”

Tekenen en schilderen, kei goed

’Zomers zijn we graag naar buiten.  En voor de aankleding van jouw tuin of balkon gaan we tijdens deze workshop een kleurrijke compositie  met acrylverf maken  op een kei! Er mogen voorstellingen op geschilderd worden,  maar vormen of lijnenspel geeft ook een mooi effect. Al naar gelang jouw voorkeur!  Er zijn voorbeelden ter inspiratie aanwezig.

Workshop ‘Kandinsky’

We maken teken- en schilderoefeningen waarbij de kleuren ademen, de lijnen swingen en je eigen verhaal vol spanning en mystiek op papier zichtbaar wordt.
Deze Russische schilder groeide op in een tijd waarin realistische kunst gangbaar was. Stap voor stap wist hij zich hieruit los te maken om te komen tot en een gevoel van vrijheid. Hij experimenteerde, ontdekte en creëerde. En vond via chaos en rechte strakke ordeningen een wereld van oneindige scheppingskracht.

Workshop ‘Kom uit de verf’

Creatieve activiteiten geeft mensen de kans om uit hun schulp te kruipen. Om ruimte te geven aan ………een droom of wens misschien……

Om zichtbaar te maken en zichtbaar te zijn!Tekenen en schilderen, kom uit de verf
Deze middag gaan we schilderen met acrylverf. Misschien niet op een voor jou alledaagse manier. Eerst werken we met laagjes verf over elkaar en langzaamaan laat je iets verschijnen in je werk. Wat wil er zichtbaar worden? Wat wil er meer ruimte krijgen? Wat wil tot bloei komen? Jij mag het een gepaste plek geven….

In je acrylwerk is er ook de mogelijkheid om stukjes papier, foto’s of zand te verwerken. Je kunt met allerlei gemende technieken experimenteren.

►►► Heb je interesse in een Vrienden workshop?

Je kunt mij mailen via marielle.hassing@ziggo.nl of bellen op 076-5423939

 

 

Reacties zijn gesloten.